Privacyverklaring

AVG 2018 - Privacy- en cookiepolicy

Versie 0.1
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 24 mei 2018.

Bescherming persoonsgegevens
Norma Handelsonderneming, gevestigd op de Stemerdingweg 14, 3769 CE te Soesterberg, geregistreerd bij de KvK onder nummer 31012539 en met het BTW nr. NL166952394B01 vindt het erg belangrijk op een verantwoorde manier om te gaan met de gegevens die u achterlaat op onze website. Daarom doen we er alles aan om uw privé-gegevens ook echt privé te houden, zoals in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) beschreven staat.

Norma Handelsonderneming slaat uw persoonlijke gegevens op in een beveiligde database. En daar blijven ze ook. We geven uw informatie niet door aan derden voor commerciële doeleinden, maar alleen om uw aankopen zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben we wel eerst gegevens van u nodig. Norma Handelsonderneming is niet verantwoordelijk voor het privacybeleid van andere sites en bronnen. Door gebruik te maken van deze website geeft u aan het privacy beleid te accepteren.

Gebruik van onze diensten
Wanneer u zich aanmeldt voor een van onze diensten vragen we u om persoonsgegevens te verstrekken. Deze gegevens worden gebruikt om de dienst uit te kunnen voeren. De gegevens worden opgeslagen op eigen beveiligde servers van Norma Handelsonderneming of die van een derde partij. Wij zullen deze gegevens niet combineren met andere persoonlijke gegevens waarover wij eventueel beschikken.

Wat doen we met uw gegevens
Wij gebruiken uw gegevens voor verschillende doelen. Hierna kunt u zien welke doelen dat zijn. Wij gebruiken daarbij van u ontvangen gegevens, maar ook door onszelf verzamelde gegevens. Bijvoorbeeld gegevens over uw bezoek aan onze website.

•  Uw bestelling leveren
Voor uw bestelling hebben we uw naam, e-mailadres(sen), adres(sen) en soms ook uw telefoonnummer en BTW-nummer nodig. Daarmee kunnen we uw bestelling bezorgen en u op de hoogte houden over uw bestelling. We geven uw gegevens ook aan anderen als dat nodig is voor een bestelling, bijvoorbeeld aan bezorgdiensten en een distributiecentrum. In geval van rechtstreekse levering vanuit een fabriek, eisen we dat zij net zo zorgvuldig met uw gegevens omgaan als wij dat doen.

•  Uw account
In uw account in de webshop van Norma Handelsonderneming slaan we onder andere de volgende informatie op: uw naam, adres(sen), telefoonnummer, e-mailadres, afleveradres en opgegeven overige informatie. Handig, want dan hoeft u deze gegevens niet elke keer opnieuw in te voeren. We bewaren ook gegevens over uw eerdere bestellingen die u op onze website hebt geplaatst, dan kunt u deze makkelijk terugvinden.

•  Klantenservice
U kunt met ons bellen en mailen. Om u snel te kunnen helpen bij vragen, maken we gebruik van uw gegevens en maken we aantekeningen die we bewaren. Handig als u ons nog een keer belt. Gegevens over het telefoongesprek met u kunnen geregistreerd worden. U helpt ons zo bij analyses en verbetering van onze diensten.

•  Reparatie
Soms maken we gebruik van een andere partij voor het uitvoeren van reparaties aan producten die u bij ons heeft gekocht. Die partij kan daarvoor uw gegevens gebruiken. 

•  Nieuwsbrieven
U kunt u aanmelden voor onze nieuwsbrieven. Zo blijft u op de hoogte van onze aanbiedingen, acties en ons nieuws. Wilt u geen nieuwsbrieven van ons meer ontvangen, dan kunt u u uitschrijven via de link onderaan in de nieuwsbrief.

•  Achteraf betalen
Als u als bedrijf artikelen wilt kopen op factuur, kunnen wij uw kredietwaardigheid toetsen. We kunnen daarbij gebruikmaken van externe bureaus. Voor dat kredietonderzoek kunnen we uw gegevens aan anderen geven, die deze gegevens alleen voor dat doel mogen gebruiken. Daarnaast kunnen we u bellen om u te herinneren aan een factuur die is verlopen. Soms voeren anderen dat telefoongesprek voor ons. Ook kunnen we uw gegevens doorgeven aan een incassobureau en/of deurwaarder die namens ons niet-betaalde facturen incasseert.

Bewaartermijn
In het algemeen bewaren wij uw gegevens niet langer dan nodig is voor het doeleinde waarvoor we uw gegevens hebben verzameld. Hierna verwijderen we deze gegevens. Soms moeten we bepaalde gegevens toch nog langer bewaren. Hiervoor hanteren wij dan een bewaartermijn van 7 jaar. Het gaat hierbij om de volgende gevallen:
•  Verplichting voor bewaren van boekhouding en administratie
•  Betalingsoverzicht / facturen
•  Bestellingen, bewijzen levering van bestellingen

Cookies
Wij verzamelen gegevens voor onderzoek om zo een beter inzicht te krijgen in onze klanten, zodat wij onze diensten hierop kunnen afstemmen. Hiervoor maken wij gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over uw gebruik van de website kan worden overgebracht naar eigen beveiligde servers van Norma Handelsonderneming of die van een derde partij. Wij gebruiken deze informatie om bij te houden hoe u de website gebruikt, om rapporten over de website-activiteit op te stellen en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik.
De meeste browsers zijn standaard ingesteld om cookies te accepteren, maar u kunt uw browser opnieuw instellen om alle cookies te weigeren of om aan te geven wanneer een cookie wordt verzonden. Het is echter mogelijk dat sommige functies en services, op onze en andere websites, niet correct functioneren als cookies zijn uitgeschakeld in uw browser.

Norma Handelsonderneming is de verantwoordelijke in de zin van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).
Wanneer u inzage wilt in de persoonsgegevens die wij over u hebben vastgelegd of wanneer u gegevens wilt wijzigen omdat deze onjuist of onvolledig zijn, of deze wilt laten verwijderen of afschermen, dan kunt u per e-mail contact met ons opnemen via info@normashop.nl. Wij zullen u binnen vier weken meedelen welke persoonsgegevens omtrent u verwerkt zijn en of aan een eventueel verzoek tot verwijdering, afscherming of verbetering kan worden voldaan.